disclaimer   -   contact   -   vacatures   -   adverteren

anime & manga recenties
anime & manga forum
anime & manga nieuws
filler

Kannagi


Alternatieve titels
Crazy Shrine Maidens
Genre Shounen ( Drama Romantiek Komedie )
Type TV
Formaat 13 23 min/episode
Animatie productie A-1 Pictures
Regie Yutaka Yamamoto
Muziek Haruka Tomatsu
Jaar 2008


Nagi is een Godin wiens taak het is om onzuiverheden te purificeren. Vroeger werd ze aanbeden en had ze veel kracht. Omdat de boom waarin haar geest verbleef is weggehaald is ze erg verzwakt en manifesteert ze uit een beeld wat Jin heeft gemaakt van het hout van de boom. Met behulp van een speelgoed staf gaan Nagi en Jin de onzuiverheden te lijf. Omdat Nagi geen huis heeft, zit er voor haar niks anders op dan bij Jin in te trekken.


Plus punten Muziek, leuke personages
Min punten Fillers, losse eindjes


Uniflame

Kannagi begint meteen goed met een lekker up-tempo, vrolijk openingsnummer, iets wat de stemming er meteen goed inbrengt. Na de inleidende episode waarin Nagi tot leven komt, doen zich meteen allerlei grappige situaties voor die vooral te maken hebben met de omgang tussen Nagi en Jin.

Naast de hoofdpersonen introduceert deze anime ook nog een kleurrijke bende aan supporting cast. Zo zijn er de jeugdvriendin met een crush, de typische otaku, nieuwsgierige clubleden en een mede Godin die Nagiís rivaal is. Uiteraard wordt Jin het middelpunt van de belangstelling zoals het in dit genre betaamd. Het klinkt allemaal erg clichť en dat is het concept natuurlijk ook wel, maar dit neemt niet weg dat het een grappige anime is om naar te kijken. De interactie tussen de personages zorgt ervoor dat het leuk blijft om te volgen.

Een nadeel van de serie is dat ondanks het feit dat hij maar 13 episodes telt, het toch gepresteerd word om van het flinterdunne verhaal af te wijken en het geheel op te vullen met nutteloze episodes. Een episode van een 23 minuten durende karaoke sessie is geen aanvulling op het geheel. Pas bij de laatste 2 episodes gaan ze terug naar het oorspronkelijke verhaal en eindigen ze met de achtergrond te onthullen van Nagi. Dit heeft als gevolg dat er vragen onbeantwoord blijven.

Ik ben erg te spreken over de muziek en de voice acting. De karakters komen goed tot hun recht dankzij de bijpassende stemmen waardoor het geheel nog grappiger wordt. De openingstheme, is zoals gezegd, erg catchy en de main ending theme is een mooi kalm nummer. Ook in de anime zelf wordt goed gebruik gemaakt van parodieŽn op de opening en ending nummers die goed bij de sfeer van de serie passen.

De animatie is niet echt speciaal maar ook niet slecht maar valt verder weinig aanvullends over te vertellen. Al met al is Kannagi een grappige anime om je tijd mee door te komen maar meer moet je er ook niet van verwachten. Als je even een komische serie tussendoor wilt kijken dan is deze anime een geschikte keuze.

55
75
70
80
75
72