disclaimer   -   contact   -   vacatures   -   adverteren

anime & manga recenties
anime & manga forum
anime & manga nieuws
filler

Blood: The Last VampireGenre Seinen ( Actie Horror )
Type Film
Formaat 1 (45 min.)
Animatie productie Production I.G
Regie Hiroyuki KITAKUBO
Muziek Yoshihiro IKE
Jaar 2000


Terwijl de Vietnam-oorlog in volle gang is, is er sprake van een vreemd fenomeen op een Amerikaanse legerbasis die gevestigd is in Japan. Er zijn vermoedens dat er monsters op de basis aanwezig zijn, die chiropterans worden genoemd. Een speciaal team moet deze chiropterans uit de weg ruimen zonder de aandacht van omstanders te trekken. Dit team opereert onder leiding van Saya, een mysterieus jong meisje dat kennelijk de laatste vampier is die deze aarde bewandelt. Saya gaat undercover op de basis en laat zich daar als leerling op een school registreren waar zowel Amerikaanse als Japanse kinderen les krijgen. Ze moet zo snel mogelijk erachter komen waar de chiropterans zich bevinden en daarbij komt Halloween er ook nog eens aan, wat het voor Saya niet gemakkelijker maakt.


Plus punten Perfecte animatie
Min punten Geen verhaal; te kort; aan het eind blijven er teveel vragen overBlood: The Last Vampire is een 48 minuten durende film die gemaakt is door Production IG. Het is duidelijk een typische IG film, omdat ook deze film voornamelijk om de animatie zelf draait. Maar waar Ghost in the Shell nog enigszins een bizar verhaal en vreemd plot had, heeft Blood verder niks te bieden.

Deze film laat teveel vragen open. Waarom zijn er Chiropterans op die basis? Wat is de connectie tussen David en Saya? Wie is Saya nou werkelijk? Waarom wil ze zo graag vechten tegen deze “wezens”? En zo kan ik nog wel even doorgaan.

Sommige mensen zeggen dat het verhaal mysterieus is, juist door het feit dat er weinig details in het verhaal aanwezig zijn. "Je weet het doel van de operatie niet, maar dat maakt het niet minder spannend."

Ik vind persoonlijk dat verhaal en plot meestal belangrijker zijn dan animatie. Natuurlijk moet er iets voor het oog te zien zijn, maar uiteindelijk is het ook de bedoeling dat je een film of serie creëert waar mensen over de inhoud na gaan denken. Je moet ze niet alleen met een kwijlende mond naar de geweldige animatie laten kijken.

Deze film is leuk voor mensen die van een geweldig ontworpen film houden met veel bloedvergiet en superieur CGI gebruik. Maar daar blijft het dan ook bij.


50
40
95
75
55
51